OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Poiana Avrigului

Avrig (Sibiu)

Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Palatul Brukenthal din Avrig- Aflat la 30 km distanta de Sibiu, reprezinta o constructie de mari dimensiuni, fiind realizata in stil baroc. Cladirea a fost resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, consilier al Mariei Tereza si guvernator al Transilvaniei (1721-1803), pasionat colectionar de opere de arta. Construit intre 1780 si 1785, palatul detine unul din cele mai frumoase parcuri, organizat in terase largi care coboara spre lunca Oltului.

Samuel von Brukenthal (1721 - 1803) este una dintre cele mai fascinante si influente personalitati transilvanene, in ciuda faptului ca era de provenienta burgheza si evanghelic, Samuel von Brukenthal a detinut timp de 13 ani functia de guvernator, cea mai importanta functie civila in Transilvania - la acea vreme principat -, in catolicul imperiu habsburgic sub Maria Thereza. Imparateasa insasi a promovat capacitatile sale de om de stat. Avand la baza o profunda cunoastere a constitutiei Transilvaniei, Samuel von Brukenthal a propus masuri de modernizare prudente, care pastrau intelegerea sociala.


Muzeul Gheorghe Lazar- situat pe strada Gheorghe Lazar nr.3, localitatea Avrig;
cladirea a fost renovata in 2003, are trei camere si o sala de expozitii construita ulterior deschiderii muzeului;
in prima incapere este organizata o expozitie dedicata lui Gheorghe Lazar care cuprinde: fotografii ale documentelor care atesta nasterea si moartea acestuia, perioadele de scolarizare, fotografii ale unor cladiri in care a locuit, precum si ale unor colaboratori sau continuatori ai sai; documente originale;
a doua camera cuprinde exponate de arta populara avrigeneasca, port si obiecte de industrie casnica;
a treia incapere prezinta un interior specific Avrigului; sala de expozitii adaposteste obiecte de sticlarie realizate la Avrig de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in zilele noastre, periodic, expozitia Taberei de pictura, care se organizeaza la Avrig la interval de doi ani, precum si alte expozitii ocazionale.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Calarie
  • Tenis
  • Schi
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK