OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Vacante in pensiuni la munte: un sejur activ si sanatos!

Alege o vacanta la munte in Bucegi sau in Fagaras, in Apuseni sau in Ceahlau, pentru a te relaxa cu adevarat!

vacanta in pensiuni la munte

Muntii din Romania ofera peisaje fabuloase. Paduri de brazi sau de foioase, abrupturi montane care iti taie rasuflarea, lacuri alpine si circuri glaciare, sate mici, bogate în traditie si istorie si, nu în ultimul rand, produse alimentare tipice. Toate fac din muntii Romaniei un loc de incantare sufleteasca. Oamenii care iubesc muntele si natura vor gasi intotdeauna aici pensiuni si structuri agroturistice care ii vor incanta si ii vor face sa revina.

Dupa eforturile depuse la serviciu sau la scoala de catre copii, nimic nu este mai potrivit decat o iesire in natura la munte pentru relaxare si reincarcarea bateriilor, pentru a uita macar pentru un timp de betoanele, asfalturile si de atmosfera poluata din oras.

Muntii nostrii ofera conditii ideale pentru a practica numeroase sporturi, dandu-va posibilitatea de a va relaxa in mod activ prin mountain biking, drumetii montane pentru cei initiati sau nu, alpinism, speologie sau rafting. Iar cand dorinta de relaxare, deconectare si odihna se face simtita mai tare, in multe locuri se pot gasi si terme, spa-uri si piscine.

Alege pensiunea sau structura agroturistica ideala din zona unde vrei sa-ti petreci vacanta ta la munte!
Fa un click pe zona preferata pentru a le descoperi!

  • Pensiuni la munte in Valea Prahovei
    Este cea mai cunoscuta si frecventata zona turistica montana din Romania. Situata pe valea formata de raul Prahova la trecerea printre munti, formeaza limita dintre Carpatii Meridionali si cei Orientali. La trecerea sa prin munti formeaza un deflieu destul de facil, dar spectaculos traiectorie pe care sunt dezvoltate unele dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania: Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal. Fiecare dintre aceste statiuni are farmecul si specificul ei, incarcatura ei culturala sau istorica. De exemplu Sinaia a adapostit una dintre resedintele Casei Regale a Romaniei, adica vestitul Castel Peles.
  • Pensiuni la munte in zona Culoarul Rucar Bran
    Este unul dintre cele mai vechi drumuri de trecere dinspre Tara Romaneasca spre Transilvania. Aici va fi, pîna în 1368, primul punct vamal de pe valea Dambovitei, amintit în diverse documente. In timpul stapanirii romane în Dacia, drumul transcarpatic al Branului capata o certa valoare comerciala si militara, fiind situat atunci la granita dintre Imperiul Roman si teritoriile ocupate de dacii liberi. Pe acest drum se deplasau legiunile romane in vederea apararii provinciei Dacia de valurile popoarelor migratoare, apoi in timp a devenit unul dintre culoarele pe care s-a facut transhumanta oilor din campii, din sudul tarii sau Delta Dunarii pana sus la munte pana in zona Sibiului.
    Desi de obicei pasurile de munte sunt asezate pe vai de ape, culoarul rucar –bran are o structura aparte, variind atat pe vale de apa cat si prin diferite depresiuni, urcand pe dealuri si trecand prin chei. Daca in alte circumstante ne-am obisnuit ca locuintele sa fie construite pe portiuni domoale ale vaii ce strabate muntele, aici vom intalni locuinte atat pe vai cat si pe inaltimile dealurilor ce creaza o lume aparte intre Muntii Bucegi si Leaota pe de-o parte, si Piatra Craiului si Muntii Iezer-Papusa de celalata parte. Asta face din acest loc un loc aparte si cu o frumusete iesita din comun...
  • Pensiuni la munte in zona Sibiu si Marginimea Sibiului
    Inca din timpuri stravechi, din vremea dacilor, aici pastoritul a fost ocupatia principala pe intisele pasuni alpine ale muntilor Cibinului si Muntilor Lotrului.
    Aici pe aceste meleaguri unde traditii vechi dacice s-au impletit cu traditii aduse mai apoi de harnicii sasi s-a creat o lume aparte, o lume al carei arhaism s-a conservat pana in zilele de azi.  Ciobanii de aici au un rol foarte important in istoria Romaniei, deoarece transhumanta oilor s-a facut mai tot timpul, inspre si dinspre romanii de peste carpati, astfel, relatiile culturale si comerciale facand sa se pastreze legaturile dintre romani de dincolo si dincoace de munti.
    Chiar si sub ocupatie, zonele din Marginimea Sibiului au fost moneda de schimb, sau „medalii” oferite de regii apusului catre cnezii sau voievozii munteni. Istoria a facut ca sasii, adusi aici la mijlocul sec. al XII-lea cu scopuri economice si militare de aparare a marginii regatului Ungariei, sa aduca cu ei si niste reguli de comportament si umane ce au fost si sunt si azi model. Azi zona este un loc plin de sate sau biserici fortificate construite de sasi, si la fel de bine intretinute majoritatea de comunitatile ramase pana azi pe aceste meleaguri. Sunt locuri pline de istorie pe care le puteti vizita, fie ascultand povestea fiecarei cetati sau biserici medievale, fie urmand in sus la munte caile ciobanilor ce si azi sunt de gasit prin platourile sau vaile muntilor Cibinului si ai Lotrului.
  • Pensiuni la munte in Apuseni
    Una dintre cele mai frumoase zone muntoase din Romania, o zona plina de pitoresc, de istorie si de traditie romaneasca. Muntii Apuseni se remarca prin peisaje de o rara frumusete, prin multitudinea de pesteri, chei si canioane, dar si prin satele uitate in timp care inca mai pastreaza traditii de secole.
    E o zona cu munti nu foarte inalti dar care formeaza cand abrupturi, cand coline, avand drumuri lungi dar foarte placute pentru amatorii de munte. Padis este zona cheie a muntilor Apuseni deoarece de aici radial se pot parcurge drumurile cel mai bine pentru a acoperi cat mai multe dintre locurile si obiectivele turistice ale Apusenilor.
  • Pensiuni la munte in Tara Hategului
    Undeva in sud-vestul Romaniei, pe un areal nu foarte mare, dar destul de intins, la punctul de confluenta al Olteniei cu Banatul se afla Tara Hategului. E o zona pitoreasca, incadrata de doua dintre cele mai importante masive: Parang si Retezat. Masive in care vom gasi nenumarate lacuri, circuri glaciare, pesteri, si o parte din cele mai inalte varfuri muntoase din Romania. Un teritoriu cu puternica insemnatate atat geografica, cat mai ales istorica. E un loc ce satisface mai toate tipurile de oameni interesati. Are valoare pentru geografi, pentru paleontologi, pentru istorici, pentru credinciosi si nu in ultimul rand pentru turisti.
    Tara Hategului este una dintre microregiunile cele mai bogate din Romania din punct de vedere istoric: aici se gasesc cateva dintre cele mai importante monumente de arhitectura si arheologie din tara. Tot in Tara Hategului a fost realizata una dintre cele mai ambitioase amenajari hidroenergetice din tara – Rau Mare Retezat. Zona este cunoscuta si pentru fosilele de dinozauri gasite aici.
  • Pensiuni la munte in zona Valea Oltului
    Oltul, unul dintre cele mai importante rauri din Romania, atunci cand s-a hotarat s-o ia catre campie pentru a se varsa in Dunare, Oltul nu a stat pe ganduri, a despartit muntii si a trecut nestingherit.  In trecerea lui de-a curmezisul Carpatilor Meridionali a format un defileu impresionant sapat între Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului, coltii prapastiosi ai Muntilor Cozia si Capatanii strajuind albia îngusta a Oltului la iesirea din defileu.
  • Pensiuni la munte in Nordul Olteniei -Subcarpatii Getici
    Sunt  treptele pe care coboara Meridionalii catre Campia Romana. La iesirea din munti catre campie, acesti munti mai mici de statura, formeaza antrenedu-se cu vaile raurilor ce coboara si ele din munte, chei si pesteri, vai seci sau canioane. Este o zona de drumetie care ofera foarte multa salbaticie, natura virgina si multe peisaje care te faq sa te intorci.
    Aceasta zona este una practic neexplorata din punct de vedere turistic, unde montaniardul bine pregatit poate gasi un spatiu de explorare imens. Cu cat te indrepti mai spre vestul lor, spre Banatul de sud, clima incepe sa capete si accente submediteraneene, favorizand dezvoltarea unei flore si faune aparte fata de alte zone ale Romaniei.
  • Pensiuni la munte in Valea Buzaului
    Buzaul este cea mai importanta apa curgatoare care strabate judetul Buzau. Izvoraste din Carpatii de Curbura din Muntii Ciucas si se varsa in Siret. In sectorul montan, dinamica raului este deosebit de mare, formand viituri de care auzim tot timpul la stiri.                  
    Pe cursul Buzaului sunt doua amenajari hidroenergetice: barajul si acumularea Siriu, cu centrala hidroelectrica de la Nehoiasu si barajul Candesti, cu amenajarea hidroenergetica Candesti-Vernesti-Simileasca. Masivul Siriu este punctul principal de interes pentru iubtorii de munte, dar se pot vizita si celebrii Vulcani noroiosi din localitatea Berca cat si bisericile rupestre vechi din zona localitatii Nucu.

Alege o pensiune sau agroturism (pensiune agroturistica) la munte! Fa click pe zona pe care te intereseaza:

 

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK