OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Dan

Ocnita (Valcea)

Ocnita (Valcea)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 1

drumetii,minastiri ,turism ecumenic

Evantaiul" (formatiune geologica spectaculoasa, in forma de evantai de culoare alba, din tuf cretacic) ;
- "Fagul Miului" (legenda spune ca Miu Haiducu era fiul unui pandur de-al lui Tudor Vladimirescu, care iesea la pradat la drumul mare in targurile de la Horezu, la Muiereasca si la crasma lui Ilie Chioru. Dupa ce dadea lovitura, se spune ca se ascundea in scorbura taiata in trunchiul unui fag batran dintr-o padure din apropiere).
- Vechi monumente de arhitectura: ruinele bisericii Adormirea Maicii Domnului din Ocnele Mari (secolul al XVl-lea), biserica Slatioarele (secolul al XVI-lea, ctitoria sotiei lui Alexandru Voda Mircea) si biserica fostului schit Titireciu (secolul al XVI-lea).


Ocnele Mari este unul din cele mai vechi orase ale Olteniei, situat la 12 km de Ramnicu-Valcea. Exploatarea sarii la Ocnele Mari s-a facut din cele mai vechi timpuri, edificatoare fiind descoperirea in aceasta zona a unui numar insemnat de topoare-ciocan de minerit care au apartinut culturilor epocii neolitice, bronzului si primei epoci a fierului. Potrivit descoperirilor arheologice, aici s-a aflat vestitul centru tribal "Buridava".

In evul mediu exploatarea sarii in zona devine monopol domnesc, capatand un avant deosebit in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Incepand cu secolul XVIII, toate documentele vremii mentioneaza importanta exploatarii de sare de la Ocnele Mari in Tarile Romanesti, aceasta fiind cea mai insemnata exploatare salina din sud-vestul Romaniei (de aici si denumirea de "Ocnele Mari").

Prima atestare istorica a localitatii Ocnele Mari dateaza din anul 1402


Servicii

Welness si fitness:
  • Izvoare termale
  • Tratamente speciale (namol, fan, ...)
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Vanatoare
  • Pescuit
  • Shopping
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK