OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Mosului

Cartisoara (Sibiu)

Cartisoara (Sibiu)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Casa Moșului s-a deschis în vara lui 2008. A fost construită într-un sat vechi și plin de povești, Cârțișoara, de unde celebrul călător-țăran, Badea Cârțan, a plecat să vadă lumea asta mare.
E făcută din lemn și piatră de-ale locului și e decorată cu obiecte vechi adunate de pe văile Făgărașului.
Casa Moșului nu e mare, pentru că noi primim oaspeți, nu turiști. Și pentru că Moșul, gospodar cu păr alb, trebuie să aibă mare grijă de oricine îi trece pragul.

 

Tipologie:
Pensiune, Agroturism
Pozitie:
Munte
Cazare:
Camera
Formule de cazare:
Numai cazare
Demipensiune
Locuri:
14
Perioada de inchidere:
1 ianuarie - 25 ianuarie, 17 mai - 22 mai, 21 decembrie - 31 decembrie
Servicii:
Activitati teambuilding
Vanzare produse locale
Internet
Terasa sau foisor

Adresa:
Cartisoara nr. 395, Sibiu - 557075 Cartisoara, Sibiu

Avem sase camere mari și luminoase, cu podele lucioase și paturi moi, numai bune de odihnă și leneveală. În ele se ajunge urcând o scară de bușteni din pădurile Făgărașului.În sufragerie, adesea mocnește focul în șemineu și e-ntinsă o masă mare și bogată, cu cele mai gustoase mâncăruri, gătite de tanti Mariana.

Vă așteptăm cu o grădină înflorită, de primăvara devreme până toamna târziu. O grădină în care te poți lungi seara la vorbă sau la grătare ori pur și simplu poți sta în leagăn și asculta greierii. Iarna, găzduim, fără nici un fel de taxă, oricât de mulți oameni de zăpadă în curtea noastră primitoare.

 

Suntem o casă ca acasă, așa că oaspeții nu citesc un meniu și nu comandă ca la un restaurant. Tanti Mariana, bucătăreasa noastră minune, își face meniul zilnic, în funcție de ingredientele cele mai proaspete și mai bune pe care le găsește în Cârțișoara sau în satele vecine. Unii ar spune că asta seamănă cu ce fac restaurantele sofisticate ale lumii. Noi spunem că așa, cei care ajung la noi, învață bogăția culinară a zonei Făgărașului. O întreagă comunitate contribuie la masa din Casa Moșului. Ghita ne aduce dimineața lapte de bivoliță. Baciul Rică ne trimite brânză de burduf, proaspătă sau maturată, ori telemea de la stâna lui de munte de pe Valea Bâlii, unde oile pasc printre bujori de munte și romanițe. Păstrăvul e proaspăt pescuit din păstrăvăria din sat. Ierburile vin din grădini de țară. Carnea, fie ea de pui, vițel, porc sau oaie nu seamănă deloc cu cea de la supermarket. Fructele din livezile noastre ajung gem pentru micul dejun, iar albinele din stupii noștri fac cea mai dulce miere din lume. Pe încercate!

Despre tanti Mariana se spune, pe bună dreptate, că e regina sarmalelor, deși unii călători au încoronat-o deja ca regina tocăniței de berbecuț ori vițel. Dar dacă nu i-ați gustat ciorbele ori chiftelele, caltaboșul ori păstrăvii la grătar, cârnații de porc ori prăjitura cu mere, ar trebui să vă grăbiți spre Cârțișoara să o faceți.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK